Supermarkten blij met Europese steun voor uitstel anti-ontbossingswet

Supermarkten blij met Europese steun voor uitstel anti-ontbossingswet

De Nederlandse supermarkten zijn blij dat de Europese anti-ontbossingswet waarschijnlijk met een jaar wordt uitgesteld. De Europese Commissie wil bedrijven meer tijd geven om aan de wet te voldoen.

De wet (EUDR) richt zich op importproducten als soja, cacao, hout en palmolie die met ontbossing in verband worden gebracht. Bedrijven moeten aantonen dat er voor het maken voor hun product geen bomen zijn gekapt.

Oorspronkelijk zou die wet eind dit jaar al voor grote bedrijven gaan gelden en een halfjaar later voor het midden- en kleinbedrijf. Als het aan de Europese Commissie ligt, wordt dat in beide gevallen een jaar later. Het laatste woord is aan het Europees Parlement en de lidstaten. Insiders verwachten dat die het uitstel steunen.

Het CBL, de brancheorganisatie van supermarkten, is blij met de extra tijd. "Bedrijven hebben namelijk de noodzakelijke en juiste informatie en tools vanuit de Europese Commissie nodig om de ontbossingswet op de juiste manier in te voeren. Dit ontbreekt nu nog." 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!