Dunkin' Donuts vraagt faillissement aan in Nederland

Dunkin' Donuts vraagt faillissement aan in Nederland

Fastfoodketen Dunkin' Donuts heeft faillissement aangevraagd. Het betreft de Nederlandse tak van het merk, waar hotelketen Van der Valk een meerderheidsbelang in heeft.

De 53 filialen blijven voorlopig nog wel open, laat de curator desgevraagd weten aan De Telegraaf. Over de reden van het faillissement is nog niets bekend. Over de ongeveer 20 Belgische filialen, die qua merknaam eveneens in handen zijn van Van der Valk, is niets bekend.

Van der Valk
Dunkin’ Donuts is sinds 2017 teruggekeerd in Nederland na een mislukt avontuur in de jaren ’90. Precies een jaar geleden kocht Van der Valk een meerderheidsbelang in het Amerikaanse Inspire Brands. De 70 winkels moesten er volgens Gerrit van der Valk 130 worden. Daarmee wilde de keten naast full-service-restaurants ook een goede on-the-go-optie creëren. "De nieuwe filialen kunnen pop-up-containter-outlets zijn bij tankstations, maar ook to-go-shops en zelfs grotere koffie- en donutwinkels met 60 tot 100 zitplaatsen."

Na de overname kwamen er direct meer winkels bij. Het betrof onder andere winkelunits genaamd ‘De World of Dunkin’. Ook opende het bedrijf een espressobar in The Mall of the Netherlands.

Dunkin’ is een van oorsprong Amerikaanse keten en werd in 1950 opgericht in de staat Massachusetts. De merk is inmiddels in meer dan 40 landen actief. Deze zomer voegde het met Frankrijk nog een nieuwe markt toe. De Amerikaanse keten opende toen een vestiging in Parijs.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!