Amazon breidt Same-Day Delivery-service uit

Amazon breidt Same-Day Delivery-service uit

Amazon Pharmacy, de digitale apotheek van de e-commercegigant, versnelt de uitrol van nieuwe apotheken en biedt volgend jaar gratis Same-Day Delivery van medicijnen in 20 nieuwe Amerikaanse steden.

Het gaat hiermee om een verdubbeling van het aantal steden waar klanten Same-Day Delivery van hun medicijnen kunnen krijgen. Het bedrijf richt zich op grootstedelijke gebieden, waaronder Boston, Dallas, Minneapolis, Philadelphia en San Diego, en maakt gebruik van zijn bestaande logistieke netwerk en automatiseringstechnologie.

Amazon zegt een van de grootste pijnpunten van de apotheek op te lossen: het gebrek aan gemakkelijke, betaalbare toegang tot medicijnen. Volgens het bedrijf ontstaan er steeds meer ‘apotheekwoestijnen’ en heeft de helft van de Amerikaanse provincies gemeenschappen die meer dan 15 kilometer verwijderd zijn van de dichtstbijzijnde apotheek, waardoor hun toegang tot medicijnen en apothekerszorg beperkt is. Over plannen buiten de VS wordt nog niet gerept.

Nederland telde per 1 januari 2024 1.953 openbare apotheken. Sinds 2008 was dit aantal niet meer zo laag, blijkt uit gegevens van Stichting Farmaceutische Kengetallen. Volgen de stichting kwamen er vorig jaar zeven nieuwe apotheken bij, terwijl er 29 sloten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!