Quirine de Weerd (Lidl) in de race voor mvo-prijs

Quirine de Weerd (Lidl) in de race voor mvo-prijs

Quirine de Weerd, head of csr & corporate communications bij Lidl, is 1 van de 3 genomineerden voor de titel mvo-manager van het jaar. De verkiezing wordt voor de 11e keer georganiseerd door internetbedrijf Van der Molen E.I.S.

De andere finalisten zijn Wendeline Besier (Dura Vermeer) en Jan Peter Niezink ('s Heeren Loo). Een jury koos 3 namen uit een shortlist van 10 kandidaten die de meeste stemmen kregen bij een peiling onder ruim 1.000 duurzaamheidsmanagers. 

Lidl koploper in de sector
De Weerd werkt bijna 12 jaar bij Lidl, waarvan de laatste 5 jaar in haar huidige functie. Volgens de jury maakt ze met de activiteiten bij Lidl duurzaamheid bereikbaar voor de massa. "Lidl is vaak koploper op het gebied van duurzaamheid in de sector met veel nieuwe initiatieven. Enkele wapenfeiten van Quirine zijn het stellen van een doel voor de eiwittransitie en (recentelijk) een duurzaam keteninitiatief rondom brood."

Abonnees van de nieuwsbrief van het Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen kunnen hun stem uitbrengen op de 3 kandidaten. Deze stemmen tellen voor 60 procent mee. Tijdens een event in Amersfoort op 12 december kunnen de aanwezigen ook stemmen, waarna de winnaar bekend wordt gemaakt.  

In 2019 sleepte Arnoud van Vliet, manager csr & quality bij Zeeman, de prijs binnen. Dit was de 1e keer dat de prijs naar een retailer ging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!