Opnieuw neppe Shein geopend

Opnieuw neppe Shein geopend

Er is een nieuwe fysieke winkel onder de naam Shein in Nederland geopend. Op het Utrechtse Vredenburg, op de plek van de inmiddels failliete Esprit in het hartje van de stad, kunnen consumenten daar kleding kopen onder de vlag van het Chinese merk.

Het gaat echter om een nepwinkel van het merk, zo benadrukt ook de woordvoerder van Shein in Nederland tegenover RetailTrends. “Elke winkel in Nederland die beweert een Shein-winkel te zijn, is niet geautoriseerd door het merk of op enigerlei wijze aan ons gelieerd. We kunnen de authenticiteit of kwaliteit van de producten die ze aanbieden niet garanderen.”

Shein laat verder in een statement weten dat het bedrijf soms een offline retail ‘pop up’ opent. “Wij informeren onze klanten dan eerst via onze eigen kanalen.” Hoe lang de winkel in Utrecht open blijft, is dus de vraag. Shein laat weten dat het ‘gepaste maatregelen neemt om met ongeautoriseerde winkels om te gaan, om klanten uit Nederland te beschermen.’

Arnhem
Er duiken in Nederland de laatste tijd vaker winkels op die claimen bij de Chinese webshop te horen. Zo werd onlangs nog een winkel in Arnhem geopend onder de vlag. Het bedrijf zat eerder ook met een fysieke winkel in Amsterdam. De pop-upwinkel bij het station was wel een echte fysieke winkel van het merk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!