Opnieuw heel slecht kwartaal voor Gucci

Opnieuw heel slecht kwartaal voor Gucci

Gucci heeft in het derde kwartaal van 2024 een kwart minder omzet geboekt dan in dezelfde periode vorig jaar. Het totaal van de eerste 9 maanden komt daarmee op iets meer dan 5,7 miljard euro, terwijl dat vorig jaar nog 7,3 miljard euro was.

De cijfers van Gucci worden vergeleken met 2023, wat ook al een slecht jaar was voor het modemerk van het luxe-imperium Kering. Ten opzichte van 2022 ging de omzet toen met 6 procent naar beneden. Daar komt nu dus nog een daling van ongeveer 22 procent overheen.

Kering
Met een omzet van 1,6 miljard euro van Gucci komt de luxegroep Kering, waar ook onder andere Saint Laurent en Bottega Veneta onder vallen, in totaal op 3,7 miljard euro uit in het derde kwartaal van 2024. Daarmee is Gucci bij lange na niet meer goed voor 50 procent van de omzet van de groep, iets wat jarenlang de standaard was.

De omzet van 3,7 miljard euro is 15 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Saint Laurent zag zijn omzet met 13 procent dalen, maar Bottega Veneta kan zich wel aan de negatieve spiraal onttrekken (+4 procent).

Ten opzichte van de eerste maanden van 2023 is Bottega Veneta ook de positieve noot met een stijging van 2 procent omzet. Saint Laurent zag zijn omzet in die periode met 10 procent afnemen. Kering als geheel ziet de omzet zakken van 14,5 miljard euro naar 12,8 miljard euro (-12 procent).

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!