Faillissementsverkoop Blokker bracht 103 miljoen euro op
Gepubliceerd op 25 maart 2025 om 08:29
De faillissementsuitverkoop van Blokker bracht 103 miljoen euro in het laatje. In 1,5 maand tijd werd daarmee bijna de helft van de omzet behaald die eerder dat jaar in 7 maanden werd gedraaid. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curatoren.
Blokker werd half november failliet verklaard, nadat het eerder uitstel van betaling had gekregen. De keten leed al jarenlang verlies. De 348 eigen winkels sloten eind december na de uitverkoop de deuren, waardoor ruim 3.300 medewerkers hun baan verloren. De circa 45 franchisers gingen door.
1 miljoen voor Blokker-formule
De Blokker-formule en de webshop zijn voor 1 miljoen euro verkocht aan PB Capital, staat in het faillissementsverslag. De bestuurders van die vennootschappen zijn Ans Blokker en Roland Palmer. Ans is de zus van Jaap en Albert (Ab) Blokker, die het gelijknamige winkelconcern tientallen jaren hebben geleid. Haar zoon is Roland Palmer, die eerder topman was van Blokker.
De curatoren gaven de voorkeur aan een 'warme doorstart', waarbij een groot aantal winkels gedurende de uitverkoop zou worden overgenomen. Er is met diverse partijen gesproken, maar die trokken zich allemaal terug.
Schuld 90 miljoen euro
Blokker laat een schuld van zo'n 90 miljoen euro achter. De Belastingdienst is met een vordering van bijna 32 miljoen euro de grootste schuldeiser.
Een deel van de leegstaande Blokker-winkels heeft of krijgt op korte termijn een nieuwe bestemming. Zo vestigen onder meer Wibra, Nelson Schoenen, de Duitse discounter Kik, het Deense Normal, TerStal, Takko en Kruidvat zich in voormalige panden van de failliete keten.