Zo toont de Bijenkorf zijn magische kant

Als december nadert, duiken traditiegetrouw de meest creatieve kerstetalages op. Met name warenhuizen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk weten hier wel raad mee. Maar ook de Bijenkorf laat zich niet onbetuigd, blijkt uit de onthulling deze week van een reeks 'interactieve etalages' bij de vestiging in Den Haag.

Het visuele team van de Bijenkorf heeft, van tekentafel tot onthulling, liefst 338 dagen gewerkt aan het kerstconcept van dit jaar. De etalages laten een sterrenhemel zien waaronder zich tal van wondere taferelen afspelen. Niet alleen wit besneeuwde kerstbomen komen voorbij, ook het paard van Sinterklaas is aanwezig.

Het interactieve element is dit jaar een nieuwe toevoeging. Zo kunnen mensen met een druk op de knop een foto van zichzelf maken of iets laten bewegen in de etalage. Zo is er een grote snowglobe te zien met daarboven een maretak. Voorbijgangers kunnen hier een kus vereeuwigen. De foto kan direct geüpload worden naar het bijbehorende Instagram-account dat de Bijenkorf rond kerst heeft aangemaakt. In de andere interactieve etalages zijn onder meer bewegende sleeën en klimpieten te zien.

Het thema is dit jaar 'alles voor de meest magische tijd van het jaar'. De Bijenkorf pakt rond de feestperiode uit met 1120 nieuwe kerstbomen in zijn winkels en ruim 947 duizend led-lampjes. Verder hangt er 1735 meter aan kerstslingers. Ieder onderdeel van het spektakel is speciaal voor de Nederlandse warenhuisketen ontworpen.

Reacties 2


Theo Terdu 10 nov, 23:22

Schitterend. De Bijenkorf begrijpt het. Ik krijg bij het lezen hiervan het gevoel bij Rue Royale Paris ! Prof. Theo Terdu, Ph.D, Strategy & Risk Consultant


John B. 12 nov, 13:22

Internationale allure in Nederland. Prachtig dat zo'n warenhuis er is.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in