Binnenkijken in Primarks grootste winkel ter wereld

Binnenkijken in Primarks grootste winkel ter wereld

Een beautysalon, barbershop, verschillende eetgelegenheden en zelfs een Disney-café. Ja, we hebben het hier echt over Primark. De Ierse kledingketen opende in Birmingham zijn grootste winkel ter wereld volgens het nieuwste ontwerp en met tal van nieuwe ervaringen.

De nieuwe flagshipstore telt 14.800 vierkante meter en vijf verdiepingen. Bijzonder is de grote hoeveelheid eetgelegenheden. Zo is er het Mezz-restaurant, waar klanten zowel terecht kunnen voor 'grab & go' als een volledige maaltijd, inclusief vers gebakken pizza en lokaal geïnspireerd street food. Daarnaast is er het Primarket Café, Primarks eerste eigen merkcafé. Ook op verzorgingsgebied biedt de winkel...

Een beautysalon, barbershop, verschillende eetgelegenheden en zelfs een Disney-café. Ja, we hebben het hier echt over Primark. De Ierse kledingketen opende in Birmingham zijn grootste winkel ter wereld volgens het nieuwste ontwerp en met tal van nieuwe ervaringen.

De nieuwe flagshipstore telt 14.800 vierkante meter en vijf verdiepingen. Bijzonder is de grote hoeveelheid eetgelegenheden. Zo is er het Mezz-restaurant, waar klanten zowel terecht kunnen voor 'grab & go' als een volledige maaltijd, inclusief vers gebakken pizza en lokaal geïnspireerd street food. Daarnaast is er het Primarket Café, Primarks eerste eigen merkcafé. Ook op verzorgingsgebied biedt de winkel verschillende concepten. Zo is Duck & Dry Xpress x Primark een 'volledige schoonheidsstudio-ervaring', die in een boetiekomgeving verschillende behandelingen aanbiedt. Bij Mills x Primark barbers, de barbershop, kunnen bezoekers terecht voor knip- en scheerbeurten of een gezichtsbehandeling.

Opvallend is het hoge Disney-gehalte in de winkel. Zo is er het Primark Café, waar de retailer geïnspireerd door Disneys Mickey Mouse & vrienden klanten gebruik laat maken van een interactieve gamezone en een speciaal Disney-themamenu. Dat bestaat uit verschillende vers bereide warme en koude gerechten. Ook is er een Disney-winkelgebied, waar bezoekers alles van kleding tot zacht speelgoed kunnen vinden. In de buurt van het café, op de bovenste verdieping, bevindt zich een Disney-babygedeelte met een selectie van babykleding en accessoires. Ook op de eerste verdieping is een speciale Disney-ruimte, waar een selectie Disney-merchandise met onder meer huishoudartikelen, make-up en kleding te vinden is.

Klanten vinden ook waterfonteinen in de winkel. Al het water dat wordt verkocht, wordt gebotteld in recyclebare of gerecyclede verpakkingen. Shoppers kunnen gebruikmaken van gratis wifi en een rechargezitgedeelte, waar ze kunnen ontspannen en hun mobiele apparaten kunnen opladen. Medewerkers kunnen terecht in een ‘back of house’ met een keuken en in hun eigen Recharge Café. In totaal biedt de winkel plaats aan duizend medwerkers.


 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!