Bij Nederlandse luxe denken we al snel aan de opvallende modecreaties van Viktor & Rolf. Maar er zijn meer merken van eigen bodem die ook nog eens internationale allure hebben. De schoenen van Filling Pieces zijn namelijk niet alleen succesvol in eigen land, maar ook over de grens.


WIE: GUILLAUME PHILIBERT
WAT: SCHOENENMERK FILLING PIECES


“Tijdens mijn stage bij een interieur- en architectenbureau zo’n tien jaar geleden hielp ik voor het eerst mee aan het bouwen van een merk. Al snel wist ik dat ik mijn eigen merk wilde bouwen. Het liefst in de mode, want daar lag mijn interesse.


In die tijd zag je steeds meer hiphopartiesten die een Dior-broek droegen met Jordans van Nike. Ze combineerden dus designerlabels met streetwearmerken en het viel me op dat hiertussen een enorm gat zat qua prijs en kwaliteit. In dat middensegment zag ik een kans. Het gevoel van slagen werd groter toen ik in datzelfde jaar een paar peperdure schoenen van Dior kocht. Een rib uit mijn lijf. In het begin was ik er heel blij mee, maar al snel ontdekte ik dat het schoeisel door het stugge...