Wijn- en delicatessenformule Gastrovino heeft ambitieuze groeiplannen. De huidige 31 winkels moeten er binnen een paar jaar vijftig worden, op langere termijn is zelfs 75 een optie. Een van de grootste uitdagingen is om de gemakzuchtige supermarktklant die speciaalzaak in te trekken. Een horecadeel moet daarbij helpen.

 

Gastrovino viert dit jaar zijn negentigjarig bestaan. In die negen decennia is het bedrijf uit Scheveningen behoorlijk veranderd. Het begint ermee dat in 1932 een groep zelfstandige kruihorecdeniers, in het licht van de opkomende supermarkten, de krachten willen bundelen voor inkoopvoordelen. Later gaan de ondernemers op steeds meer gebieden samenwerken, zoals marketing en eigen import. De fusie met Delivers in 2004 betekent dat Gastrovino van een wijnwinkel een complete wijn- en delicatessenformule wordt en in 2019 volgen de eerste stappen op horecagebied.

1932
Oprichting 

31
Vestigingen

2
Locaties met horeca

50
Vestigingen...