Drukke tijden voor incassobranche

De Nederlandse incassobranche heeft het druk. Waar de meeste bedrijven de drukte en hoeveelheid werk zien teruglopen door de economische crisis zien incassobureaus de werklast toenemen. Sinds november is al duidelijk dat veel bedrijven het benauwd krijgen. Dit heeft duidelijk gevolgen voor de werkzaamheden van de incassobureaus.

“Sinds november zien wij een enorme stijging in het aantal business-to-business incasso’s”, meldt Michel van Leeuwen, directielid van incassobureau Flanderijen. Opvallend is dat bedrijven de incasso’s minder snel betalen. Waar de gemiddelde betalingstermijn voorheen 45 dagen was is dit tegenwoordig gestegen tot gemiddeld 75 dagen.

“Het is steeds moeilijker voor bedrijven om te betalen omdat zij vaak zelf niet worden betaald door hun klanten, het is een soort kettingreactie. Zo erg heb ik het nog niet eerder gezien”, aldus van Leeuwen.

Een andere opmerkelijke ontwikkeling is de druk die veel opdrachtgevers leggen op incassobureaus. “Opdrachtgevers dringen sneller aan op gerechtelijke stappen”, aldus Jet Creemers, voorzitter van Nederlandse Vereniging van Incasso-ondernemingen (NVI). De reden hiervoor is dat bedrijven bang zijn om het uitstaande bedrag helemaal nooit meer terug te zien.

De leden van de NVI merken ook op dat er steeds meer nieuwe klanten zijn. Dit komt volgens Creemers mede door de massaontslagen die de laatste tijd plaatsvinden. “De huidige ontslagenreeks komt enigszins uit de lucht vallen, hierdoor zijn een hoop mensen niet voorbereid op financieel mindere tijden. De echte gevolgen bij de consument gaan we echter pas zien in het najaar.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!