Marlboro kaskraker bij benzinestation

Marlboro is met een omzet van 417 miljoen euro veruit het grootste merk bij benzinestations. Nummer twee Camel volgt met 113 miljoen euro. Dit blijkt uit de Petrol merken top-20, die onderzoeksbureau IRI morgen presenteert. Red Bull is het grootste niet-tabaksmerk met een omzet van ruim 47 miljoen euro.

De Petrol merken top-20 verschijnt morgen in vakblad Pompshop. De gemeten omzet van tankshops in Nederland is in 2008 met 5,4 procent toegenomen tot 1,8 miljard euro. Het aandeel van tabak bij tankshops is ruim 70 procent en is verder toegenomen. Daarmee is tabak één van de drijvers achter de groei van tankstations. In de Petrol merken top-20 staan maar liefst zeventien tabaksmerken.

In de lijst exclusief tabak is Red Bull het grootste merk. De omzet van Red Bull nam met 24 procent toe. Coca-Cola en ijsmerk Ola zijn de nummers twee en drie. De snelst groeiende merken (exclusief tabak) zijn Mentos en Stimorol. Deze merken groeiden door hun succesvolle innovaties in kauwgom. Het is de eerste keer dat IRI de Petrol merken top-20 heeft samengesteld. De lijst is gebaseerd op de gemeten omzetten in alle Nederlandse tankstations.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!