Fiat bij grootste drie

Fiat is hard op weg een plek te veroveren in de top drie van grootste autoproducenten ter wereld. Bestuursvoorzitter Sergio Marchionne was maandag in Berlijn om de overname van Opel en andere Europese dochters van General Motors te bespreken. Vorige week werd ook al een belang van twintig procent in Chrysler genomen.

Als alles naar wens van Marchionne verloopt dan gaat de jaarlijkse productie naar zes à zeven miljoen auto’s per jaar. Daarmee zou Fiat opstomen tot de nummer twee positie achter Toyota, maar vóór Volkswagen en Renault/Nissan.

Later deze week hebben Fiat en andere geïnteresseerden in Opel gesprekken met General Motors in de Verenigde Staten. GM is door de crisis op de automarkt ernstig in de problemen geraakt. Het was allang failliet geweest als het niet voor miljarden was ondersteund door de Amerikaanse regering. GM is in onderhandeling met president Barack Obama over een levensvatbaar concept voor de toekomst. Afsplitsing van de Europese en mogelijk ook Zuid-Amerikaanse takken zijn onderdeel van dat plan. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!