Europese groei voor Cool Cat en America Today

Kledingformules Cool Cat en America Today groeien de komende jaren flink. Binnen de landsgrenzen breiden de ketens uit, maar ook in het buitenland wordt gemikt op groei. Zo staat de teller van Cool Cat inmiddels op 145 winkels in Nederland, België, Frankrijk, Luxemburg, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Eind dit jaar moet het aantal America Today-winkels op 53 tot 55 staan. Deze zijn te vinden in Nederland, België, Frankrijk en Italië.

Directeur Roland Kahn wil zijn kindje Cool Cat laten uitgroeien tot een Europese winkelketen. “We gaan uitbreiden in Nederland en België. In Frankrijk hebben we een moeizame start gemaakt, Fransen vinden ons luid en sexy en daar moeten ze aan wennen.”

Dit jaar moet volgens Kahn winstgevend worden. “Daarna breiden we daar uit met twee tot drie winkels per jaar.” De expansieplannen voor America Today zijn nog groter. “Eind dit jaar zal de teller op 53 tot 55 staan, daarna komen er tien per jaar bij. De eerste winkel in Frankrijk is geopend en in Italië loopt een proef met twee zaken.”

De prijzen van America Today-kleding heeft Kahn kunenn verlagen door – net als bij Cool Cat – de productie te verplaatsen naar China. Kahn ziet voor America Today veel meer mogelijkheden binnen Europa dan Cool Cat. “Dit omdat deze keten zich richt op studenten en jonge professionals, een internationale groep.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!