Starbucks middelpunt wapendiscussie

Koffieketen Starbucks is in de Verenigde Staten het middelpunt geworden van een oplaaiende strijd tussen Amerikaanse wapenbezitters en activisten. Starbucks zal zijn Amerikaanse klanten voorlopig niet verbieden om hun revolvers te dragen, zo meldde het bedrijf woensdag. Het concern reageerde hiermee op de anti-wapenlobby The Brady Campaign, die aandringt op een wapenverbod.

Volgens de Amerikaanse wet is het open en bloot dragen van wapens in 43 van de vijftig staten toegestaan. Tevens is het volgens de wet mogelijk een wapenvrije winkel te worden. Onder het mom ‘offer espresso shots, not gunshots’ leverde de actiegroep woensdag een petitie van 28 duizend handtekeningen af bij de koffieketen. “Starbucks weigert een wapenvrije winkel te worden, terwijl dit wel mag volgens de wet”, aldus een oproep van de organisatie.

Starbucks zelf liet woensdag weten zich liever aan de lokale wet te houden, maar maakt zich wel zorgen over het verhitte debat. “We vragen alle betrokken partijen om Starbucks niet het middelpunt te laten zijn van deze omstreden kwestie”, aldus een verklaring van het bedrijf. “Debatten hierover horen thuis in de volksvertegenwoordiging of in de rechtbank, niet in onze winkels.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!