Alleen nog duurzame cacao in 2025

De Nederlandse voedingsindustrie streeft ernaar over vijftien jaar alleen nog duurzame cacao te verwerken. Hiervoor tekenden de belangrijkste spelers uit de Nederlandse cacaosector vrijdag een intentieverklaring met demissionair minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid (LNV). In 2010 moet reeds vijftig procent van de Nederlandse cacao duurzaam zijn.

De ondertekenaars zijn onder meer alle supermarkten, Mars, HEMA, Unilever, Jamin, Kruidvat, V&D en de vereniging voor bakkerijen en zoetwaren. Nog nooit sloten zoveel belangrijke spelers in de cacaosector zich aan bij een verklaring. Verburg tekent mede namens haar collega’s van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken.

Nederland is internationaal een belangrijke speler, omdat meer dan 25 procent van de cacaoverwerking wereldwijd zich afspeelt in de Zaanstreek. Met in Amsterdam is de grootste cacaohaven ter wereld heeft de Nederlandse cacaosector een jaarlijkse omzet van 2,5 miljard euro en genereert de sector meer dan tienduizend banen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!