Ahold neemt La Place niet over

Ahold gaat La Place, de restaurantketen van V&D die te koop staat, niet overnemen. Dat laat Dick Boer, coo Ahold Europa, in het Financieele Dagblad weten. Na het bekendmaken van de cijfers over het laatste kwartaal van 2009 onderstreepte bestuursvoorzitter John Rishton van Ahold dat het concern zich richt op overnames in Europa en de Verenigde Staten. In de wandelgangen werden de namen van La Place en Blokker regelmatig genoemd.

“La Place heeft een ander businessmodel. Het is een langzame business, terwijl wij met supermarkten in een snelle business zitten”, aldus Boer. “Daarbij streven wij een lage prijs voor een goed product na. La Place heeft die combinatie niet.” Ook Blokker zal niet worden overgenomen. Volgens Boer blijft non food voorbehouden aan Nederland. “En dan alleen in de eigen winkels.”

Analisten gaan er wel van uit dat Ahold dit jaar overnames doet. De kaspositie van het concern heeft een omvang van bijna drie miljard euro. De schuld is teruggebracht tot 700 miljoen euro, waardoor er genoeg ruimte is voor aankopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!