Waitrose wil flink groeien

De Britse supermarktformule Waitrose wil in tien jaar tijd haar omzet verdubbelen. Om dit te bereiken wil de formule eind dit jaar de snelst groeiende supermarktformule zijn, net als in 2009, zo meldt Distrifood.

Dit jaar wil de formule tien gemakswinkels openen. Voor 2011 staan dertig nieuwe winkels op de planning. Topman Mark Prince bevestigt deze plannen. Tevens wil Waitrose intensiever samenwerken met de drogisterijketen Boots. De supermarkt wil als proef kleine Waitrose-winkels openen in vier Boots-drogisterijen. Als dat een succes is, is er volgens Prince een potentieel voor tweehonderd kleine winkels in Boots-drogisterijen.

Daarnaast streeft de supermarktformule naar internationale groei, met name in het Midden-Oosten. Waitrose heeft reeds twee winkels in Dubai. Dit jaar staan nieuwe winkels gepland in de emiraten Abu Dhabi en Bahrein. Volgens Prince is er ruimte voor 23 Waitrose-winkels in de Arabische wereld.

Prince heeft, ondanks de economische crisis, alle vertrouwen in het plan dat de groei moet realiseren. “Waitrose moet toegankelijker worden voor meer consumenten”, stelt Prince. “De groei zal daarentegen niet ten koste gaan van de exclusiviteit.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!