Minder bonus voor Ahold-top

Supermarktconcern Ahold boekte in 2009 een omzetstijging van zes procent, terwijl de winstmarge uitkwam op 5,1 procent.. Dat blijkt uit het donderdag gepubliceerde jaarverslag van Ahold. De bedrijfstop ziet deze winst echter niet terug in hun beloning

Bestuursvoorzitter John Rishton krijgt over 2009 een jaarbonus van 737 duizend euro toegekend, tegen een jaarbonus van 1,1 miljoen euro een jaar eerder. Rishtons lange-termijnbeloning is wel gestegen, van 528 duizend euro in 2008 naar 830 duizend euro in 2009.

De korting op de jaarbonussen treft ook de overige leden van Ahold's raad van bestuur. In totaal verlaagden de commissarissen van Ahold de jaarbonus voor bestuurders die ook in 2008 actief waren met ruim één miljoen euro.

De woordvoerder van Ahold laat weten dat het concern interne criteria hanteert voor het toekennen van jaarbonussen, die het bedrijf niet publiek bekend maakt. “Afgelopen jaar was lastig voor supermarkten, terwijl 2008 juist een goed jaar was. Bij de toekenning van bonussen weegt het absolute niveau van de prestaties mee.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!