Omzet detailhandel opnieuw gedaald

De omzet van de Nederlandse retail is in januari met 4,9 procent gedaald in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De prijzen lagen 1,4 procent hoger, aangewakkerd door sterk gestegen brandstofprijzen. Het volume was 6,2 procent kleiner.

Deze negatieve omzetontwikkeling werd mede veroorzaakt door de samenstelling van koopdagen in januari. Na correctie voor dit effect komt de omzetontwikkeling van de detailhandel uit op een daling van één procent.

Ook bij de supermarkten kwam de omzet in januari 4,6 procent lager uit dan een jaar geleden. Na koopdagcorrectie is het omzetniveau bij deze winkels echter vrijwel gelijk aan een jaar eerder. Bij de speciaalzaken kwam de omzet elf procent lager uit ten opzichte van januari 2009.

Net als in voorgaande maanden kromp ook het omzetcijfer in de non foodsector. De omzet daalde met ruim zes procent in vergelijking met januari vorig jaar. Vooral de kledingwinkels en de doe-het-zelfwinkels kampten met een lagere omzet. Een lichtpuntje vormden de drogisten en textielsupermarkten. Zij behaalden wel meer omzet dan in januari 2009.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!