McGregor claimt miljoenen van eigenaar Tenson

Modebedrijf McGregor heeft een claim van acht miljoen euro ingediend tegen de Zweedse investeringsmaatschappij EQT. Dat meldt Textilia woensdag op haar site. McGregor ondertekende onlangs een koopcontract met het merk Tenson, maar eigenaar EQT haakte af.

“Wij hadden een koopovereenkomst met EQT, maar zij bleken op het allerlaatste moment met een andere partij in zee te zijn gegaan, waarvan de naam nog niet bekend is”, aldus Joep van Straaten, cfo van de McGregor Fashion Group. “Ik vind deze manier van onderhandelen onbegrijpelijk voor een grote naam als EQT. We hebben inmiddels acht miljoen euro geëist en beslag op de collectie laten leggen.”

Logistiek manager René Koekkoek, die Tenson distribueert, is teleurgesteld over de gang van zaken. “We konden plotseling de lente- en zomercollectie niet meer uitleveren vanwege deze beslaglegging door McGregor. Dat heeft natuurlijk vooral vervelende gevolgen voor de winkeliers. We hebben geen enkel begrip voor het feit dat McGregor een geschil met EQT uitvecht over de rug van Tenson BV en indirect onze klanten”, aldus Koekkoek.

Beide partijen wachten op dit moment op de uitspraak van de rechter over de koopovereenkomst. Over de verkoop van Tenson is Koekkoek positief. “Het merk staat stevig op de rails en ik zie de toekomst rooskleurig in.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!