PvdA wil nieuwe Vomar stoppen

De PvdA in Noord-Holland is tegen de bouw van een nieuwe Vomar in het landelijke gebied tussen Hoorn en Enkhuizen. Dat meldt Distrifood woensdag op haar site. Volgens de partij is de supermarkt een bedreiging voor de stedelijke winkelcentra.

De Vomar zal zich, volgens het bestemmingsplan, samen met een filiaal van Action in een ruimte bij de woonwinkel Mammoet Woongigant vestigen in Zwaagdijk-Oost. De directeur van dat bedrijf is van plan rondom zijn zaak nog meer detailhandel te ontwikkelen. Zo denkt hij aan een drogist of een filiaal van Marskramer.

De gemeenteraad van Wervershoof is geen voorstander van deze ontwikkelingen, maar vind dat de bestaande spelregels niet kunnen worden aangepast 'tijdens het spel'. De provinciale fractie van de PvdA in Provinciale Staten is het daar niet mee eens. Daarbij wijst de partij naar de detailhandelsnota waarin staat dat weidewinkels geweerd moeten worden om de detailhandel in de steden te beschermen.

“Om de leefbaarheid en werkgelegenheid in de binnensteden op peil te houden is het van groot belang dat winkels daar kunnen voortbestaan”, aldus Ed Wagemaker van de PvdA. “Een trek van winkels naar de randen van de stad of zelfs naar het landelijk gebied is wat ons betreft een ongewenste ontwikkeling.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!