Steeds meer boekhandels hebben webwinkel

Nederlandse boekhandels zijn druk bezig in te spelen op de digitale ontwikkelingen. Zo hebben bijna alle boekhandels een website met webwinkel en veertig procent van de boekhandels biedt het e-book aan. Dat blijkt uit onderzoek van de Koninklijke Boekverkopersbond (KBb), waaraan 250 boekhandels hebben meegewerkt.

Uit het onderzoek komt naar voren dat boekhandels op grote schaal bezig zijn met investeringen in webfaciliteiten. Maar liefst 92 procent van de boekhandels heeft een website, dat is zestien procent meer dan tijdens de vorige meting in 2008.

Daarnaast gebruikt 75 procent van de boekverkopers de website ook als webwinkel voor de verkoop van boeken. Hierbij geldt wel dat veel boekhandels die aangesloten zijn bij een boekhandelsketen of inkooporganisatie boeken via een centrale website verkopen. Van de boekhandels met een webwinkel biedt de helft een online betaalmogelijkheid zoals iDEAL, de overige vijftig procent verstuurt een factuur of geeft de consument de mogelijkheid het boek bij afhalen in de winkel te betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!