Retail wil af van verwijderingsbijdrage

Retailers willen korte metten maken met de bijdrage die door de klant betaald moet worden bij de aanschaf van elektrische apparaten. Dat meldde de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) gisteren in het tv-programma Kassa. De Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) liet gisteren in reactie op de oproep van de RND weten dat de verwijderingsbijdrage van wezenlijk belang is om verantwoord te kunnen recyclen.

Volgens de RND heeft de bijdrage inmiddels 300 miljoen euro opgebracht. Met dit bedrag kan het recyclen van producten als koelkasten en televisies nog jarenlang doorgaan. De NVMP spreekt dat tegen en stelt dat er nu 220 miljoen euro voorhanden is voor inzameling en recycling. Dat bedrag is onvoldoende om verantwoorde recycling mogelijk te maken.

“Het reservebedrag ligt veel hoger. De NVMP baseert zijn cijfers op gegevens van 2008”, aldus een woordvoeder van de RND. “Daarnaast constateert wij dat in 2009 de reserves weer aanzienlijk zijn gegroeid ten gevolge van te veel betaalde verwijderingsbijdrage.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!