Groot geld terug in de winkel ‘knettergek’

Het idee van eurocommissaris Olli Rehn om in winkels weer briefjes van honderd en tweehonderd euro te accepteren is ‘knettergek. Dat zegt voorzitter Ewout Klok van de belangenvereniging van tankstations. Ook supermarktkoepel CBL vindt het plan maar niks, ’wij trekken ons er niets van aan’.

Winkeliers hoeven zich voorlopig nog geen zorgen te maken. De aanbeveling van de eurocommissaris is vooralsnog niet juridisch afdwingbaar. Wordt er echter niets gedaan met zijn advies, dan dreigt Rehn over drie jaar alsnog met wetgeving te komen.

De eurocommissaris vindt de stickers in winkels waarop staat dat niet met biljetten van honderd, tweehonderd en vijfhonderd euro kan worden betaald ‘te ver gaan’. Minister De Jager van Financiën is het niet met hem eens. “Winkeliers mogen de grote coupures best weigeren, mits dat duidelijk wordt aangegeven.”

Nederland is één van de fanatiekste landen als het gaat om het weren van grote coupures, aldus het AD. In Duitsland is het bijvoorbeeld heel normaal om met biljetten van honderd of tweehonderd euro te betalen.

Volgens het AD is de verplichte aanvaarding van betalingen in grote coupures ‘een kleine revolutie’. De biljetten zouden zelfs in de Brusselse wandelgangen worden gezien als geld dat enkel voor de misdaad is gemaakt, zodat die in staat is grote hoeveelheden geld in één keer fysiek te verplaatsen. ‘Gewone mensen betalen met vijftig euro op kleiner.’

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!