Detailhandel Nederland wil beter winkelklimaat

Detailhandel Nederland doet pogingen de retail tot inzet te maken van de Tweede Kamerverkiezingen. Dat meldt Fashion United op haar site. Volgens de organisatie is een goede samenwerking tussen winkeliers en politiek noodzakelijk om de detailhandel levendig en dynamisch te houden. Wanneer de overheid erin slaagt betere randvoorwaarden te creëren voor het ondernemen in de retail, kunnen winkeliers grote stappen maken.

Detailhandel Nederland pleit er bijvoorbeeld voor dat gemeenten samen met winkeliers bepalen of er koopzondagen er in een gemeente zijn. Daarnaast vindt de organisatie dat de toerismebepaling moet worden geschrapt. Ook de munten van één en twee eurocent afschaffen en het harmoniseren van het consumentenrecht in Europa staan op het verlanglijstje van de belangenorganisatie.

Andere maatregelen die de organisatie voorstelt zijn het harder straffen van geweld tegen winkeliers en extra bescherming en veiligheid voor winkeliers en hun medewerkers. Ook moet de huurbescherming voor winkeliers worden gewijzigd. Detailhandel Nederland wil dat het voor de verhuurder moeilijker wordt huurcontracten met ondernemers te beëindigen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!