Kleine Amsterdamse winkeliers tegen zondagopenstelling

Een aantal kleine ondernemers in Amsterdam heeft dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam geëist dat niet langer alle winkels in de hoofdstad elke zondag open mogen zijn. Dat meldt Zibb op haar site.

Sinds de Amsterdamse gemeenteraad in februari de gehele stad als toerisch gebied aanwees en alle winkels zeven dagen per week hun deuren kunnen openen, kampen kleine bedrijven met een omzetverlies tot dertig procent. Zij hebben niet de middelen of het personeel om op zondag open te zijn, waardoor klanten uitwijken naar grote winkels, die dat wel hebben.

Voorheen mochten alleen zaken in bepaalde wijken, zoals het centrum, op zondag open. “Het is nergens uit gebleken dat sprake is van enig toerisme in stadsdelen zoals bijvoorbeeld Osdorp, Sloten of IJburg”, aldus de advocaat van de winkeliers, Mark van Weeren. “De bedrijfsvoering van de kleine bedrijven is niet op deze verandering afgestemd, zij lijden omzetschade.”

Advocaat Erik Minderhoud van de gemeente stelt daarentegen dat toeristen tegenwoordig, naast het centrum, ook in andere delen van de stad verblijven. “Met de verruimde zondagopenstelling biedt de gemeenteraad deze toeristen en de ondernemers in de andere gebieden de mogelijkheid te winkelen, respectievelijk open te zijn”, aldus Minderhoud. De rechtbank doet donderdag 1 april uitspraak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!