Geen extra koopzondagen Westland

Minister Van der Hoeven van Economische Zaken (CDA) heeft een gemeenteraadsbesluit om zondagssluiting van winkels te versoepelen vernietigd. Het aantal koopzondagen in de gemeente Westland blijft hierdoor beperkt tot twaalf koopzondagen per jaar.

Een kleine meerderheid in de Westlandse gemeenteraad stemde afgelopen oktober voor een ruimere zondagsopenstelling. De VVD, Gemeentebelang Westland en LPF Westland waren van mening dat de gemeente, die met name veel glastuinbouw heeft, genoeg toeristische aantrekkingskracht had om recht te hebben op meer koopzondagen. Burgemeester Van der Tak (CDA) was het hier echter niet mee eens. Hij vindt zijn gemeente geen toeristische trekpleister, en droeg het besluit van de gemeenteraad ter vernietiging voor. Dit verzoek is nu ingewilligd door Van der Hoeven.

"We hebben in het coalitieakkoord afgesproken dat ‘het oneigenlijke gebruik van de toerismebepaling in de Winkeltijdenwet ter verruiming van het aantal koopzondagen wordt tegengegaan’, en daarvan is hier duidelijk sprake", aldus de CDA-minister.

In een reactie liet een woordvoerder van de gemeente blijken dat er grote verdeeldheid was over de zondagssluiting, zowel bij bevolking als winkeliers. "Veel kleinere winkeliers waren helemaal niet blij met het besluit, maar grotere ketens als de V & D, Hema en Albert Heijn zijn wel voor."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!