Amsterdam wil overvallen terugdringen

Amsterdam heeft een pakket van maatregelen aangekondigd om het aantal overvallen in de stad terug te dringen. Dat hebben politie, gemeente en het Openbaar Ministerie in de hoofdstad laten weten, zo meldt NOS woensdag.

Personen die al eerder in aanraking zijn geweest met politie en justitie voor dergelijke delicten worden voortaan van dichtbij gevolgd en op de huid gezeten, zo zei korpschef Bernard Welten. De politie heeft een lijst waarop ongeveer honderd mogelijke plegers van overvallen staan.

Verder worden de roofroutes beter in de gaten gehouden door politie; dit gebeurt onder meer door de inzet van zogeheten vliegende brigades met biketeams en motoragenten. Ook worden de strafeisen tegen verdachten verhoogd met 25 procent, zo is afgesproken met justitie.

De hoofdstad stelt ook extra geld beschikbaar voor preventie. Veel winkels krijgen een gratis veiligheidsscan aangeboden en een proef met dna-spray wordt uitgebreid.

Het aantal overvallen in Amsterdam steeg vorig jaar met elf procent tot bijna 550. Landelijk was de stijging zelfs 22 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!