BuyVIP ziet omzet flink groeien

De omzet van de Europese besloten winkelclub BuyVIP is in de eerste zes maanden van dit jaar gegroeid met 104 procent. Dat meldt Emerce op zijn site. Het van oorsprong Spaanse bedrijf heeft een jaaromzet van honderd miljoen euro als streven. Dit moet mede voortvloeien uit een verwachte omzetverdubbeling voor het tweede half jaar.

De private onderneming verkoopt mode- en lifestylproducten met kortingen tot zeventig procent aan geregistreerde leden. Per e-mail wordt een online aanbieding bekend gemaakt, die voor een korte tijd duurt. De kortingen zijn mogelijk door weinig overheadkosten en directe relaties met fabrikanten. In het eerste halfjaar van 2010 waren er 344 merken die 459 items in de verkoop brachten bij de 6 miljoen leden van de ‘shopping community’. De gemiddelde omzet per klant nam afgelopen jaar met 33 procent toe.

Vorig jaar kreeg het bedrijf van Bertelsmann, 3i, Kennet Partners en Active Capital Partners een kapitaalinjectie van twintig miljoen dollar. Naast Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Portugal en Italië is BuyVIP sinds een klein jaar ook in Nederland actief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!