Blokker vreest Griekse inflatie

Een in waarde gekelderde euro zal onmiskenbaar doorwerken in de portemonnee van detailhandelsconcern Blokker Holding. Het retailbedrijf meldt dit in het jaarverslag over 2009.

De mediaschuwe eigenaar Jaap Blokker van Blokker Holding trekt jaarlijks fel van leer tegen zaken die hem niet aanstaan. Hij richt zijn pijlen nu vooral op Griekenland, een land dat ‘nauwelijks iets anders produceert dan feta en olijfolie’.

Het hoge aantal ambtenaren, hun lage pensioenleeftijd en het negeren van de Europese boekhoudregels maakt inflatie tot Griekenlands belangrijkste exportproduct, foetert Blokker. De Blokker Holding voelt de financiële gevolgen, want de verschillende winkelketens van het bedrijf kopen hun artikelen in, in dollars, en die wordt ten opzichte van de euro duurder.

Bovendien moet Griekenland flink bezuinigen, waardoor consumenten hun koopkracht zien dalen en de hand op de knip houden. Dit laatste geldt ook voor de andere eurolanden, waardoor Blokker zijn omzet ziet dalen. De winst van het bedrijf komt onder druk, zo vreest Blokker.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!