Ranzige Amsterdamse supermarkt moet sluiten

De Amsterdamse supermarkt Maraksch moet de komende zes maanden zijn deuren sluiten. Dit naar aanleiding van een bezoek van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA), die er onder meer beschimmelde feta, zakken bonbons met muizenuitwerpselen en een beschimmelde vleeskoelcel tegenkwamen.

Hierop veroordeelde de politierechter in Amsterdam de 64-jarige A.D. en zijn 32-jarige zoon M.D. ieder tot een geldboete van 1200 euro. Verder moet de buurtsuper de komende zes maanden sluiten. Daarnaast moet de vader bovendien een werkstraf van 56 uur uitvoeren, vanwege een eerdere, soortgelijke veroordeling waarvan hij nog een voorwaardelijke celstraf van vier weken had staan. 

De super werd vorig jaar door de nVWA twee keer betrapt op smerigheid en de geur van bederf. Diverse waarschuwingen en boetes later constateerden de inspecteurs tijdens hun laatste ronde afgelopen mei dat de eigenaren niet genoeg hadden gedaan om de 'schadelijke organismen' tegen te gaan. 

Controleurs van de VWA kwamen tijdens bezoeken onder meer zakjes bonbons met 'levende motten' erin, een krat rotte tomaten waar fruitvliegjes omheen cirkelden en bedorven en door muizen aangevreten worsten tegen. Ook hing er spinrag tussen de schappen, was het rooster van de groentekoelcel beschimmeld en lag op een snijtafel een plasje 'bruinkleurig waterig vocht met een penetrante geur'. In het magazijn stonk het verder naar muizenurine.
Hierop constateerde de inspecteurs dat er niet genoeg was gedaan om 'schadelijke organismen' te bestrijden. Zo zat er een gat in een van de wanden van de koelcel, waar muizen naar binnen kropen. Om dit tegen te gaan stond er een lokdoosje in de zaak, maar daarin zaten bedorven tarwekorrels. 

De vader liet via zijn tolk weten dat hij het een 'overdreven straf voor zo'n kleine zaak' vindt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!