Perry Sport besteedt distributie uit

Perry Sport heeft zijn distributie overgedragen aan Ceva, de voortzetting van TNT Logistics. De sportwinkelketen verwacht dat de uitbesteding leidt tot een algehele verbetering van het logistieke proces en daarmee tot directe voordelen voor al zijn winkels.

“De core business van Perry Sport is gericht op de detailhandel en Perry Sport beschikt als zodanig onvoldoende over de benodigde expertise om geheel zelfstandig haar logistieke proces te optimaliseren”, aldus HR Manager Paul Burggraaf. “Om die reden en door de sterke groei van het aantal vestigingen de afgelopen jaren en de te verwachten uitbreidingen de komende jaren, is Perry Sport op zoek gegaan naar alternatieven.”

Volgens de ketenis de uitbesteding van distributie geen ongebruikelijke stap voor een retailer: “Veel retailers kiezen ervoor deze activiteiten uit te besteden aan een professionele logistieke dienstverlener om zich zodoende te kunnen focussen op de kernactiviteiten, flexibiliteit te creëren, toegang te krijgen tot logistieke expertise, innovatief vermogen te versterken, beter in te kunnen spelen op marktomstandigheden en om operationele kosten te verlagen.”

Omdat de activiteiten van het distributie centrum naar Ceva gaan betreft het een overgang van onderneming. Hierdoor zullen de werknemers van Perry Sport die de distributie verrichten zullen worden overgeplaatst naar Ceva. Om dit goed te laten verlopen is inmiddels al een reeks veranderingen in de organisatie en op het gebied van ict doorgevoerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!