Prijsconflict tussen Jumbo en Sara Lee

Sara Lee/Douwe Egberts en inkoopcombinatie Bijeen hebben een conflict over een prijsverhoging. Het koffiemerk voelt zich door de omstandigheden op de wereldmarkt genoodzaakt zijn prijzen met 4,5 procent te verhogen. Bijeen, de gezamelijke inkoopcombinatie van C1000 en Jumbo is het hier niet mee eens.

Volgens Olga Hesselink, woordvoerder van Sara Lee/DE zijn andere inkooppartijen wel akkoord gegaan met de prijsverhoging. ‘We kunnen die prijsverhoging goed uitleggen. Sinds eind 2009 hebben wij op de wereldmarkt voor koffie te maken met structurele prijsstijgingen. Enkele weken geleden zagen we ons daardoor genoodzaakt om de prijzen voor ons gehele koffie-assortiment met 4,5 procent te verhogen.

In een reactie heeft Jumbo kenbaar gemaakt dat het pondspak Douwe Egberts Aroma rood voorlopig uit het assortiment is gehaald. "Helaas heeft Douwe Egberts een onacceptabele prijsverhoging aangekondigd. Wij vinden dat niet in het belang van onze klanten. Als alternatief bieden wij Douwe Egberts Aroma rood 250 gram aan en het bijna twintig procent goedkopere Jumbo-roodmerk."

Klanten die toch het pak van 500 gram willen kopen kunnen bij Jumbo twee pakken Douwe Egberts 250 gram Snelfilter of grove maling kopen voor de laagste prijsgarantie. Deze hanteert de prijs van Douwe Egberts 500 gram snelfilter en grove maling, momenteel 3,29 euro. Jumbo heeft laten weten dat deze prijs in al zijn winkels geldig is. Over de onderhandelingen met Sara Lee doet Bijeen geen uitspraken. 

Eerder deze week werd al bekend dat het extreme weer de prijzen van veel landbouwproducten heeft doen stijgen. Voor koffie is momenteel met name in opkomende landen als China en Brazilië een toenemende vraag naar koffie. Deze toenemende vraag leidt ook tot een verhoging van de prijs.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!