Dirk mag label discounter dragen

Het Hof in Den Haag heeft bepaald dat Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros wel degelijk als discounters kunnen worden gekwalificeerd. Het Hof deed deze uitspraak in een hoger beroepszaak van Plus Retail. Plus is al enige tijd bezig om Dirk uit de boeken te krijgen als discounter.

Aanleiding tot deze procedure was de komst van een Bas van der Heijden in een winkelcentrum in Hendrik-Ido-Ambacht waarbij Plus bij ASR zou hebben bedongen dat er in het winkelcentrum naast een Plus-supermarkt een discounter à la Aldi of Lidl zou komen. Dit bleek tot onvrede van Plus uiteindelijk een Bas van der Heijden te zijn, onderdeel van het Dirk van den Broek-concern.

Het Hof maakte op dat er geen vastomlijnde betekenis is van het begrip ‘discounter’ en het dus ook niet reëel is om louter Lidl en Aldi het label discounter op te plakken. Plus moet volledige medewerking verlenen aan de komst van de super, op straffe van een dwangsom van 5000 euro per dag, met een maximum van 200 duizend euro.

Michiel de Haan, directeur van Detailconsult is verheugd met de uitspraak. "Wij worden door de rechter nu dus ook definitief als discounter gezien." De algemeen directeur gaf eerder al aan dat discount nog altijd gaat over prijs en niet over assortiment en service, zoals Plus betoogde.

Plus Retail heeft laten weten het er niet bij te laten zitten en zal een bodemprocedure starten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!