'Verlaag btw op duurzaam hout'

De btw op duurzaam geproduceerd hout moet omlaag. Dat hebben de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten aan informateur Ivo Opstelten laten weten. Door de btw te verlagen wil men de achterblijvende vraag aanjagen. 

In de brief pleit men ook voor een campagne om de consument duidelijk te maken dat verantwoord hout de beste manier is om bossen en regenwoud te beschermen. Verder schrijft men dat de overschotten van duurzaam hout bij de handel niet alleen te wijten zijn aan de economische crisis en de stagnerende huizenmarkt, maar ook aan onbekendheid bij consumenten.

In zijn jaarverslag stelde de VVNH nog dat importeurs van hout meer duurzaam hout wilden invoeren, maar dat de consument er niet extra voor wil betalen. 

Milieudefensie deelt de mening van de houtondernemingen en steunt de brief aan het kabinet. Wel tekent milieudefensie daarbij aan dat niet alleen de consument aangesproken moet worden. Zij vinden dat ook het kabinet zijn eigen doelstelling om meer duurzaam hout te verwerken bij overheidsopdrachten vooralsnog niet waar maakt.

Ook de Raad Nederlandse Detailhandel, één van de initiatiefnemers van het FSC-keurmerk voor duurzaam hout, ondersteunt de brief. "Uit kortingsacties van winkels blijkt dat de consument over de streep wordt getrokken door een lagere prijs", aldus een woordvoerder. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!