CBL stuurt Ivo Opstelten brief

Het CBL heeft kabinetsinformateur Ivo Opstelten een brief gestuurd. Hiermee wil de koepelorganisatie van de supermarktbranche een aantal suggesties meegeven voor de gesprekken over een nieuw regeerakkoord.

In de brief oppert het CBL onder meer voor het afschaffen van verschillende belastingen. CBL-directeur René Roorda is van mening dat verschillende belasting- en accijnsverhogingen de administratieve lastendruk voor de ondernemer vergroten en de koopkracht voor de consument verminderd. Zonder dat daarmee het beoogde doel werd bereikt. "Wij hopen vurig dat een nieuw kabinet onnodige belastingen, zoals de verpakkingenbelasting, schrapt en met maatregelen komt waarmee de economie gestimuleerd en de lastendruk verminderd wordt", aldus Roorda.

Ook de eventuele wijziging van de winkeltijdenwet stuit het CBL tegen de borst. Het wetsvoorstel, dat momenteel bij de Eerste Kamer ligt, is volgens Roorda door de afgelopen verkiezingen compleet achterhaald. "Het plan kan niet rekenen op voldoende steun van de partijen waarmee u op dit moment aan de tafel zit." Het CBL dringt al geruime tijd aan op een regeling waarbij het besluit of winkels op zondag open mogen aan de gemeenten overgelaten wordt. Zij vinden gemeenten bij uitstek de partij om hier een afgewogen besluit over te nemen, op basis van de wensen van ondernemers en inwoners.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!