Schlecker: geen salaris voor overwerk

De Duitse drogisterijketen Schlecker gaat de overuren van zijn personeel niet meer financieel compenseren. De discountformule noteert slechts nog de uren, die kunnen worden opgenomen zodra de werkdruk lager is. Dat meldt het Duitse dagblad Frankfurter Allgemeine.

Schlecker legt met de maatregel zijn financiële problemen neer bij het eigen personeel, stelt de krant. De retailer zou de eerste vier maanden van dit jaar zestien procent minder omzet hebben gerealiseerd, in vergelijking met dezelfde periode een jaar terug.

De beslissing om overuren niet langer uit te betalen is eenzijdig genomen, aldus de Duitse krant. De drogisterij kom niet voor het eerst in opspraak. Het bedrijf wordt al langer beschuldigd van slechte arbeidsomstandigheden en verhoudingsgewijs te lage salarissen. Schlecker liet 1 juni nog weten dat alle meningsverschillen met de Duitse vakbond Ver.di over de salarissen waren bijgelegd.

Schlecker maakte in maart bekend al zijn vestigingen in Nederland te sluiten. Eind dit jaar zal de laatste winkel van de formule in ons land de deuren sluiten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!