Honderden senioren opgelicht met nep-boekenbon

Een fictieve boekenbon heeft honderden senioren de afgelopen weken slachtoffer gemaakt van oplichting. Dat schrijft het NRC Handelsblad. Directeur Arie Doeser van de échte Nederlandse Boekenbon BV schat dat ouderen voor in totaal tienduizenden euro's zijn opgelicht. Zijn eigen bedrijf heeft deze kwestie inmiddels twintig duizend euro gekost.

Ouderen werd een aantrekkelijk aanbod gedaan; voor slecht 3,99 euro konden zij een boekenbon ter waarde van twintig euro krijgen. De fictieve Stichting Leesbevordeling Senioren zou het verschil bijleggen. De mensen die op het aanbod ingingen, vonden de boekenbon echter nooit in hun brievenbus. Wel werd er in sommige gevallen honderden euro's van hun rekening afgeschreven. Boekhandels maakten de Nederlandse Boekenbon BV attent op de actie.

Eind vorige week heeft Doeser via de rechtbank in Arnhem beslag laten leggen op de bankrekening waarop de slachtoffers het geld stortten. De adressen die gekoppeld waren aan het rekeningnummer bleken na politieverhoor ook van slachtoffers van de oplichting. Hun rekeningnummer was misbruikt voor de actie.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!