Forse omzetgroei modeformules Maxeda

De formules V&D/La Place, de Bijenkorf, M&S Mode en Hunkemöller hebben Maxeda een mooie omzetstijging bezorgd. De groep modewinkelketens noteerde het afgelopen half jaar een omzetgroei van procent naar 833 miljoen euro.

“Onze fashion winkelketens hebben consistent financieel track record laten zien en ambitieuze groeiplannen ontwikkeld”, meldt directeur Tony DeNunzio. “Ze hebben allemaal toegewijde collega’s die geleid worden door uitstekende managementteams. Ze zijn nu klaar voor de volgende stap.”

Concernbreed werd er ook geplust. Maxeda zag de omzet in de periode van februari tot en met juli met 1,6 procent groeien tot 1,57 miljard euro. De omzet van de winkels die langer dan een jaar open zijn, nam met 0,3 procent toe. Het bedrijfsresultaat (ebitda) van Maxeda verbeterde met ruim achttien procent tot 118 miljoen euro.

De doe-het-zelfketens zoals Praxis en Formido hebben het volgens DeNunzio moeilijk door lastige marktomstandigheden, maar ook hier won Maxeda naar eigen zeggen marktaandeel.

Lees ook:
Maxeda dichtbij verkoop de Bijenkorf
Maxeda maakt shortlist bieders V&D
V&D en de Bijenkorf te koop

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!