Fraude via PayPal eenvoudig

Frauderen via internet-betalingssysteem PayPal is eenvoudig. Hiervoor wordt met name de ‘buurmanmethode' gebruikt, zo schrijft Metro dinsdag.  

Om dit te doen vraag je allereerst je buurman met zijn creditcard een PayPal-account aan te maken. Met deze account koop je het artikel vanuit een internetcafé, waarop de verkoper het geld op zijn rekening bijgeschreven krijgt en het artikel opstuurt. Hierop meldt de buurman dat er met zijn pas is gefraudeerd.

PayPal ziet dat de betaling niet van een vaste account komt en trekt de betaling terug. Nu is het artikel verkocht, maar ziet de verkoper geen geld terug. Vervolgens trekt PayPal zijn handen van de betaling af, omdat dit soort geschillen (wel leveren maar niet betaald krijgen) tot de civiele zaken behoort. In werkelijkheid maken de 'buurmannen' deel uit van criminele netwerken.

Pay Pal geeft toe dat pogingen tot fraude nog steeds voorkomen, maar zegt daar direct bij dat het slechts om 0,2 procent gaat van alle transacties. Toch zijn er volgens Frank Engelman, lid van het recherchebureau Interscan, alleen al in Nederland honderden criminelen actief die spullen op internet kopen via gestolen en verhandelde creditcardgegevens. "Grotere webwinkels kunnen het verlies van fraude enigszins dragen, maar de kleinere kunnen eraan onderdoor gaan."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!