Forecast verdwijnt uit straatbeeld

De jeansketen Forecast, onderdeel van de Coltex Retail Group, verdwijnt uit het straatbeeld. Dat meldt FashionUnited online. Coltex past zijn strategie aan en wil zich gaan concentreren op damesmode. Forecast houdt daarbij op te bestaan. "Behoud van werkgelegenheid is echter van groot belang. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen als gevolg van de nieuwe strategie", aldus Coltex.

Forecast is, in tegenstelling tot de andere Coltex-formules, een multibrand retailer. Tevens is het de enige keten van Coltex die mannenkleding verkoopt, wat niet past in de nieuwe strategie. Werknemers en winkels van de jeansketen zullen worden geïntegreerd in de andere ketens: Didi, Steps en Superstar.

Met de nieuwe strategie wil Coltex de slagvaardigheid verbeteren en inspelen op veranderingen in de nationale en internationale retailmarkt. Naar verwachting is de organisatiewijziging in het tweede kwartaal van 2011 afgerond. Coltex is momenteel alleen in Nederland en België actief. Het bedrijf heeft ongeveer 370 winkels (inclusief franchises) en 2300 medewerkers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!