Zuivelhoeve wil vijftig winkels in 2017

Zuivelmerk Zuivelhoeve wil elk jaar vier of vijf franchisewinkels in Nederland openen. “We werken toe naar vijftig winkels in 2017. Het ligt in de lijn van der verwachtingen dat het ook gaat lukken”, zegt formulemanager Jacqueline Roerink tegen RetailNews.

Zuivelhoeve heeft momenteel 29 winkels in Nederland, die onder meer kaas, noten, zuidvruchten, tapas en zuivel in het assortiment hebben. Dat aantal wordt dit jaar uitgebreid naar 33 met vestigingen in Sneek, Zuidlaren en binnenkort gaat een winkel in Barneveld open. De huidige winkels zitten vooral in het oosten van het land, waar ook de producent is gevestigd. Voor de groei van het aantal winkels worden de pijlen meer gericht op het noorden, aldus Roerink.

Nu meer mensen werkloos worden, neemt volgens de formulemanager het aantal aanvragen om een Zuivelhoeve-winkel te starten toe. “We zien veel mensen die op latere leeftijd nog een winkel willen openen. Bijvoorbeeld vijftigers die lang bij een bepaalde baas hebben gewerkt en eruit moeten. Zij hebben vroeger iets met retail te maken gehad en hebben dat toen als prettig ervaren. Voor beide partijen is de tijd echter te kort om er iets positiefs van te maken”, aldus Roerink.

Zuivelhoeve liet vorige week weten het systeem van bestellingen voor franchisenemers te verbeteren. Door de komst van communicatieportaal Smartportal van ICT Automatisering kan dat over ongeveer een maand digitaal. Zo kunnen volgens de producent de franchisenemers de producten efficiënter - sneller en met minder fouten - bestellen. Het zuivelbedrijf heeft deze portal al bij meerdere grote en kleinere klanten geïmplementeerd.

Lees ook: Zuivelhoeve komt met digitaal bestellen

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!