Hans Anders wil Belgische brillenmarkt openbreken

Hans Anders wil over zes jaar over ongeveer 125 Belgische winkels beschikken. Momenteel heeft de Nederlandse brillenketen in België 95 vestigingen, die stuk voor stuk worden voorzien van een vernieuwd uiterlijk. Ook worden er op steeds meer locaties gehoorapparaten verkocht.

Dat vertelde Hans Zoon, general manager van de keten in de Benelux, tijdens de heropening van de winkel aan Korenmarkt in Gent. “We brengen meer kleur en kiezen voor houtachtige vloeren. Daarnaast is er een zithoek en een grote tafel waar mensen rustig met onze medewerkers kunnen praten”, aldus Zoon.

Voor de circa dertig nieuwe winkels die Hans Anders de komende zes jaar in België wil openen, is de keten op zoek naar goede locaties in stadscentra of shoppingcentra. In Vlaanderen wil de keten zorgen voor een ‘verdichting’. Daarnaast wordt vooral ingezet op Wallonië en delen van Brussel. “We willen niet meer de achterafstraatjes, maar plaatsen waar drukte heerst”, aldus Zoon. “We willen de markt openbreken, want die is zeer gesloten en kent zeer hoge prijzen.”

België telt momenteel zo’n 2500 duizend optiekzaken, waarvan tweeduizend zelfstandigen. De overige winkels zijn onderdeel van een keten. Op dit moment verkopen elf Hans Anders-winkels gehoortoestellen. Dit jaar moet dat aantal stijgen naar twintig filialen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!