'House of Fraser sluit ruim helft van de winkels'

'House of Fraser sluit ruim helft van de winkels'

Warenhuisketen House of Fraser is van plan 31 van zijn 59 winkels te sluiten. Alleen dan houdt zijn Chinese investeerder de retailer met nieuw kapitaal overeind, meldt Bloomberg.

Op de lijst van de sluiten filialen staat onder meer de flagshipstore aan Oxford Street in Londen. De sluitingsoperatie zou zo’n zesduizend medewerkers hun baan kosten. De winkelsluitingen moeten begin volgend jaar plaatsvinden, waarna House of Fraser 28 winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland overhoudt. Voor de overblijvende warenhuizen wil de retailer lagere huurprijzen bedingen.

Het sluiten van meer dan de helft van het winkelbestand is volgens topman Alex Williamson de enige manier om House of Fraser te redden. Hij spreekt van een van de belangrijkste beslissingen in het 169-jarige bestaan van de keten. 

De Chinese grootaandeelhouder heeft de winkelsluitingen als voorwaarde gesteld voor een nieuwe kapitaalinjectie van honderd miljoen euro. De aandeelhouders moeten nog stemmen over de herstructureringsplannen. Mochten die geen goedkeuring geven, dan dreigt mogelijk een faillissement. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!