Google sluit afhaalkluizen BufferBox

Google staakt de stand-alone activiteiten van de Canadese kluisjesdienst BufferBox. Het technologieconcern nam het bedrijf ruim een jaar geleden voor zeventien miljoen euro over van een paar studenten.

Google plaatste maakte in april 2013 nog bekend afhaalkluizen te openen in San Francisco. Daarvoor werden de diensten van BufferBox alleen in Canada aangeboden. De kluisjes van BufferBox werken via een PIN-code, waarmee het kluisje met daarin de bestelde artikelen kan worden geopend.

BufferBox accepteert niet langer nieuwe klanten, terwijl de laatste pakketten op 31 maart zullen worden bezorgd. Gebruikers hebben dan tot 21 april de tijd om hun kluis te legen, waarna de kluizen van BufferBox worden verwijderd.

De kluisjesdienst laat weten dat de ervaringen, technologie en expertise van BufferBox zullen worden gebruikt voor toekomstige producten van Google Shopping, zoals Google Shopping Express. Die dienst is momenteel beschikbaar in San Francisco en bezorgt bestellingen bij aangesloten retailers nog dezelfde dag bij de consument.

Eerder:
Google koopt ophaalkluisjes
Google start met afhaalkluisjes in San Francisco

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends