'Regeldruk winkelbevoorrading neemt af'

De bevoorrading van winkels wordt eenvoudiger doordat minister Schultz van Haegen en Kamp de regels aanpassen. Ook willen de ministers de administratieve lasten voor ondernemers verminderen. Dat blijkt uit een brief die zij naar de Tweede Kamer hebben gestuurd, meldt EVO, brancheorganisatie voor logistiek en transport.

Voor stedelijke distributie bestaan momenteel zestienhonderd verschillende regels en 408 verschillende handboeken. Elke gemeente kan haar eigen voorwaarden stellen, zoals aan uitlaatgassen of bevoorradingstijden. Daarnaast is in de meeste steden een ontheffing per kenteken van kracht. Daardoor moet een ondernemer voor al zijn vrachtauto’s, die hij wisselend inzet, verschillende ontheffingen aanvragen en betalen. Een eenduidig beleid rond de winkelbevoorrading kan een besparing van een half miljard opleveren.

Schultz van Haegen en Kamp willen onder meer de wet- en regelgeving voor de binnenvaart en weg- en spoorvervoer harmoniseren. Dat moet ‘het logistieke bedrijfsleven versterken en de concurrentiekracht vergroten’, aldus de ministers. Schultz van Haegen komt medio 2014 met een actieplan om de regeldruk te verminderen.

Eerder:
Bevoorrading winkels steeds ingewikkelder

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!