Jumbo opent vierhonderdste filiaal

Jumbo heeft vandaag zijn vierhonderdste winkel geopend. Het nieuwe filiaal is gevestigd in Nuenen. “Het land wordt steeds geler”, zegt Colette Cloosterman, directeur formule en innovatie in het Algemeen Dagblad.

Als de volledige ombouw van C1000-winkels is afgerond, zijn er zeshonderd Jumbo’s, zestigduizend medewerkers en ligt de omzet boven de zeven miljard euro.

De transformatie van C1000-winkels naar Jumbo’s verloopt niet altijd even vlekkeloos. De omzet in sommige omgebouwde winkels bleef achter, aldus algemeen directeur Frits van Eerd. “Bij de eerste veertig winkels hebben we misschien wel te gemakkelijk gedacht dat klanten automatisch fan zouden worden.”

Daarom start Jumbo voorafgaand aan de ombouw met een spaarprogramma dat daarna doorgaat. “Op die manier leren klanten de winkel kennen en zien ze dat een groot assortiment, lage prijzen en goede service mogelijk zijn”, aldus Cloosterman.

Dit najaar start de supermarktketen volgens het AD met een webwinkel. Jumbo wil dit desgevraagd niet bevestigen tegenover RetailNews en houdt het op 'dit jaar'. "We starten op het moment dat we zeker weten dat alles goed is", reageert een woordvoerder.

De online ambities blijken groot. “We gaan allemaal dingen doen die anderen niet kunnen”, zegt Van Eerd in het Algemeen Dagblad. Jumbo rolt zijn e-commerce propositie later uit dan branchegenoten en dat biedt volgens de directeur veel voordelen. “Door een combinatie van winkel, webshop en afhaalpunt zal het voor de klant nog veel gemakkelijker worden. Het wordt een klapper.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!