Meerdere overnamekandidaten voor Polare

Een collectief van boekhandelaren wil afzonderlijke winkels van het failliete Polare overnemen. Daarnaast heeft winkelketen Stumpel belangstelling voor de winkels in Amsterdam, Almere en Haarlem, terwijl ook Novamedia geïnteresseerd is in de Amsterdamse vestiging. Dat meldt het NRC Handelsblad zaterdag.

Novamedia nam in februari al boekenclub ECI over. “Wij kunnen ons voorstellen dat de winkel aan het Koningsplein echt een flagshipstore voor ECI wordt”, laat communicatiedirecteur Martijn van Klaveren weten aan Boekblad. Hij bestempelt de overnameplannen als ‘vrij vers’.

Leden van het Kwaliteitsboekhandelarencollectief hebben allen vergevorderde overnameplannen. Onder meer de Haagse boekhandelaar Fabian Paagman, Ad Peek uit Groningen en Libris-directeur Caroline Damwijk zijn bij dat collectief aangesloten. Daarmee denken ze sterker te staan bij de curator. “Iedereen binnen ons collectief is een juridische entiteit en handelt voor zich”, laat Paagman weten. “Maar van de boekhandelaren die bij ons zijn aangesloten weten we zeker dat de financiën rond zijn.” Paagman wil zelf de winkels in Den Haag en Leiden overnemen.

Het Rotterdamse Donner, dat via crowdfunding een doorstart wil realiseren, maakt geen deel uit van het collectief. “We hebben er onvoldoende vertrouwen in dat iedereen die nu zegt mee te doen dat ook daadwerkelijk zal doen”, aldus Paagman.

De boekhandelaar maakt zich zorgen over de traagheid van het proces. Zo werden de winkels eerst drie weken gesloten, weer geopend en surseance aangevraagd, waarna de curator nog tijd nodig had voor een onderzoek. “Als alles over de Boekenweek heen wordt getild, betekent dat echt een devaluatie van de winkels.” Omdat de winkels niet bevoorraad worden, zal het boekenweekgeschenk niet bij Polare uitgedeeld worden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!